Картофено руло с пръжки
Една нетрадиционна и интересна рецепта
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварените картофи се смилат, прибавят се брашното, яйцата, солта и се замесва твърдо тесто. Разточва се кора с дебелина 1 пръст. Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината от пръжките, прибавя се магданозът, поръсва се обилно със сол и черен пипер и сместа се разпределя върху тестото. Навива се на руло и се реже на парчета с дължина 5 см. Те се поставят изправени в тигана, поръсват се с мазнина и се пържат. От време на време рулата се напръскват с мляко.
Още по темата
Загрейте фурната на 300 градуса. Намажете с масло две формички за печене. В малък тиган разтопете маслото на умерена температура. Прибавете праза, овкусете със сол и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп