Карамелизиран сладкиш с ябълки и ананас
Сочен и ефектен домашен сладкиш
Приготвяне
45 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тавичката в която ще се пече сладкиша се слага на загрят котлон, прибавят се маслото и захарта, докато се карамелизира. Отстраняваме от котлона и върху карамелената коричка редим ябалки, ананас и портокалови корички. Забъркваме сместа от яйца, захар, брашно, канела, ванилия и бакпулвер с миксер и заливаме върху плодовете. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Още по темата
Приготвяне на блата:
Яйцата и захарта се разбиват добре на пяна. Прибавят се орехите и брашното разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер. Изсипва се в намазана с масло...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп