Карамелизиран сладкиш с ябълки и ананас

Карамелизиран сладкиш с ябълки и ананас Лакомник

Сочен и ефектен домашен сладкиш

Карамелизиран сладкиш с ябълки и ананас
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

Яйца – 6 бр.
6 с.л. захар
6 с. л. брашно
1 с.л. канела
1 ванилия
1 бакпулвер

2 ябълки

няколко шайби ананас

За карамела:

1 ч.ч. захар

1/2 пакетче масло

Начин на приготвянe

Тавичката в която ще се пече сладкиша се слага на загрят котлон, прибавят се маслото и захарта, докато се карамелизира. Отстраняваме от котлона и върху карамелената коричка редим ябалки, ананас и портокалови корички. Забъркваме сместа от яйца, захар, брашно, канела, ванилия и бакпулвер с миксер и заливаме върху плодовете. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Още по темата
Още по темата
Сладкиш с крокан
Приготвяне на блата: Яйцата и захарта се разбиват добре на пяна. Прибавят се орехите и брашното разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер. Изсипва се в намазана с масло...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц