Сладкиш с крокан

Невероятно изкушение с карамелизирани ядки


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Приготвяне на блата:
Яйцата и захарта се разбиват добре на пяна. Прибавят се орехите и брашното разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер. Изсипва се в намазана с масло тавичка. Пече се след което се обръща.
Крема:
Разбиват се отделно белтъците от жълтъците. Жълтъците се смесват с маслото и се разбиват. Прибавят се разбитите белтъци. Получения крем се намазва върху сладкиша. Отгоре се поръсва с крокан, приготвен от 1/2 ч.ч. захар, 1/4 пакетче масло. Разтопява се маслото и се прибавя захарта. Бърка се до златист цвят. Изсипва се върху фолио и когато изстине се натрошава. Поръсва се сладкиша.
Още по темата

От 4 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците заедно със захарта се разбиват с помощта на миксер, докато се получи еднородна смес. След това последователно се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп