Богат и изкусителен десерт, подходящ и за празнично меню
Ябълката се измива, почиства и реже на тънки ладии. Гроздовите зърна се измиват. Яйцата се чукват едно по едно в купа за разбиване. Добавя се 1 ч.ч. захар. Разбиват се с миксер до побеляване. Оборотите се увеличават постепенно. После се добавята ванилиите, канелата, щипка индийско орехче, щипка сол и ситно настъргана кора на половин лимон. Бърка се бавно с дървена лъжица. Брашното се смесва с бакпулвера. Взема се суха лъжица. С нея се добавя брашното към разбитите яйца. Редува се брашно, олио. Трябва да се получи гладко кексово тесто. Маже се тавичка с краве масло. В нея се разпределя тестото равномерно. Отгоре красиво се подреждат плодовете. Пече се на умерена фурна. Първоначално се включва на долно печене, докато се надигне добре. След което се превключва на горно. Когато се пробва с клечка за зъби, то тя трябва да остане суха. Поръсва се с пудра захар.