Карамелен сладкиш със сметана
Много лесен и ароматен сладкиш с вкус на карамел
Приготвяне
70 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. Добавете течните съставки, а накрая и сухите, като разбивате на бавна скорост. Излейте сместа в подходяща форма, предварително намаслена и набрашнена. Печете в предварително загрята на 180С фурна за около 40 минути. През това време пригответе глазурата: карамелизирайте захарта на ниска температура, след това изсипете вътре млякото. Когато карамелът хубаво се разтопи, излейте го върху тестото. Оставете сладкиша да изстине напълно.Отгоре намажете с разбитата според указанията на опаковката сметана.
Още по темата
Захарта се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху изстиналия карамел се излива разтопеното масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп