Как да замразите плодовете

Как да замразите плодовете Лакомник

Кайсиите и сливите се слагат във фризера без костилки

Как да замразите плодовете
Автор:Лакомник

Много домакини предпочитат да замразят плодовете, които използват при приготвянето на сладкиши или други десерти. Повечето плодове са подходящи за замразяване, но в малки количества.

 

Сред най-предпочитаните са ягоди, малини, боровинки. Ако се замразяват кайсии, праскови, череши, вишни и сливи, трябва да се извадят костилките им. Препоръчително е кайсиите да се бланшират във вряща вода. След това се измиват със студена вода и се подсушават. Плодовете трябва да се нарежат - кубчета, филийки и т.н., според целта, за която ще се използват.

Най-удобно е плодовете да се поставят в полиетиленови пликове с малки размери или пластмасови кутии с плътно прилепващ капак.

Препоръчително е опаковката за замразени продукти да е такава, че съдържанието да може да се използва наведнъж. За предпочитане е опаковката да е прозрачна, за да се разпознават по-лесно плодовете. Могат да се използват и празни опаковки от хранителни стоки, но да са малки и ниски.

Още по темата
Още по темата
Как да запазите зеленчуците и плодовете свежи
Морковите остават дълго свежи, ако се напръскат с настойка от кромидени люспи, преди да се поставят на мястото за съхранение. За да не изсъхнат морковите, най-добре...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц