Как да съхранявате продуктите в хладилника
Маслините и сиренето се запазват в солен разтвор
Автор:Лакомник
- Салатите, марулите, пресният лук и чесън и репичките се запазват свежи до 3 дни, като се изчистят, измият се и се поставят в найлонов плик или в похлупена тенджера в хладилник.
- Маслините се попарват с вряла вода, отцеждат се, подсушават се върху кърпа, нареждат се в буркан и се заливат с олио. Държат се на хладно място. Така се запазват 5-6 месеца.
- Сиренето се запазва най-добре, като се нареже на парчета и се нареди в дълбок съд. Прибавя се сол (1 супена лъжица на 1 кг сирене) и се налива вода, докато сиренето се покрие. Похлупва се и се държи на хладно.
- Хлябът се запазва най-добре в обикновена книжна кесия.
- Костите се запазват в найлонов плик в камерата на хладилник, но не повече от няколко дни.
- При по-дълго пътуване сиренето може да се запази свежо 10-15 дни, без да изсъхва и да променя вкуса си, по следния начин: завива се в обикновена амбалажна хартия, слага се в найлонов плик и се опакова добре, за да не изтече саламурата.
Още по темата
Когато става въпрос за здравето, освен храните, които консумираме всекидневно, важно е и какви мазнини усвоява организмът ни. Консумирайки полезни мазнини в точното...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп