Индийски хляб
Ново и апетитно предложение за хляб
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Добавете към брашното солта и водата (прясното или кисело мляко) и постепенно замесете меко тесто за около пет минути. Намазнете ръцете с олио и продължете да месите. Разделете полученото тесто на 10-12 части и ги оформете на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно и го разточете на тънка кора. Така приготвените питки се пекат на нагорещен сух тиган с дебело дъно, като се въртят. Щом се изпекат от едната страна, се обръщат от другата. Щом започнат да се надува по краищата, притиснете по средата леко със суха кърпа. Щом махнете кърпата, цялата питка трябва да се надуе. Вадете готовите питки, мажете ги с масло и ги завивайте, за да се задушат или ги нареждайте една върху друга.
Още по темата
Затопляме леко млякото, прибавяме захарта, маята и 3-4 с.л. от брашното. Оставям да шупне. В купата слагаме пресятото брашно и солта. Замесваме меко тестото, към...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп