Икономичeн обяд с неустоим вкус и аромат
Измийте картофите хубаво, почистете ги и варете за около 10 минути. След това водата се отцежда и всеки картоф се нарязва на тънки кръгчета. Лукът се почиства и нарязва на полукръгчета. Стръкчетата от сладките чушки се измиват и подсушават, отделят се семената, а меката част се нарязва на ленти.
В дълбок тиган се загрейте 2 с. л. зехтин, след което се запържете лука и сладките чуки, като червените и жълтите се запържват отделно по 3 минути. След това ги извадете в чиния. Чесънът се почиства, измива и леко се начуква. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете йенска форма с олио и в нея се сложете половината от нарязаните картофи. Отгоре се посипете с щипка канела, прибавете сол и черен пипер на вкус. След това се сложете слой от запържения лук, жълтата чушка и отново картофи, след което отново посипете с останала канела. Сложете кимиона върху последния слой от картофите и се прибавете червените чушки. Разбийте яйцата, прибавете маслото и получената смес разбийте още веднъж, докато се получи еднородна смес. Добавете сухото бяло вино и останалото олио. Залейте картофите и другите зеленчуци, а отгоре поръсете с настъргания кашкавал и сложете във фурната за 30-40 минути. Готовото запечено ястие се украсява с листа от магданоз или босилек. Поднася се горещо.