Доматено ризото със скариди



Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните и лука на кубчета и ги запържете за 10 минути. Отделно разтопете маслото, добавете ориза и бъркайте до прозрачност, около 7 минути. Прибавяйте постепенно бульона към ориза, като преди всяко добавяне трябва да се абсорбира напълно. Прибавете към патладжаните каперсите, доматите и скаридите и задушете за около 5 минути, след което добавете и настъргания пармезан. Добавете ориза и задушете всичко за около 5 минути.
Още по темата

Нарежете лука на ситно и го запържете в масло, за 2 минути, прибавете ориза и запържете за още 2 минути. Залейте с виното и половината от горещия бульон. Варете на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп