Ризото със сепия



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Почистете лука и го нарежете на дребно. Почистете чесъна. Измийте и почистете сепията. Запържете сепията в тенджера със зехтин. Запържете лука за 1 минута в масло, подправете със сол и черен пипер, прибавете индийското орехче и продължавайте да запържвате при постоянно бъркане за 5 минути. Прибавете ориза и запържете за още 3 минути при постоянно бъркане. Изцедете сока от чесъна и го прибавете към ориза. Прибавете виното. Когато ориза поеме виното прибавете бульона на 5-6 порции. Малко преди да е готов ориза отнемете от огъня, прибавете пармезана и разбъркайте. Покрийте с капак и оставете да изстине за 5 минути. През това време загрейте сепията в тиган и я прибавете към ориза и сервирайте.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп