Ризото със заешко

Ризото със заешко Лакомник
Ризото със заешко
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 парчета заешко месо (около 200 г)

4 с.л. светъл чили сос

200 г ориз

1 глава лук

½ ч.ч. бяло вино

4 с.л. зехтин

½ л зеленчуков бульон

1 стрък ванилия

½ ч.ч. нискомаслена сметана

½ ч.ч. кокосово мляко

сол на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете лука на ситно и го запържете в масло, за 2 минути, прибавете ориза и запържете за още 2 минути. Залейте с виното и половината от горещия бульон. Варете на слаб огън, разбъркайте докато напълно поеме ориза и прибавете останалата част  от горещия бульон и така отново докато поеме.

Сипете в тенджера кокосовото мляко и сметаната, ванилията и оставете да кипне. Прибавете кокосовата смес към ориза и варете при постоянно бъркане за 2-3 минути.

Подправете със сол на вкус. Прибавете към ризотото заешкото и оставете на котлона за още 25 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц