Гъбено ризото
Приготвяне
35 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете на ситно лука и го запържете до прозрачност. Прибавете измитият ориз, разбъркайте и запържете за около 2-3 минути. Залейте с виното и оставете напълно да се изпари, подправете и разбъркайте. Добавете гъбите и отново разбъркайте. Доливайте вода и оставяйте да се изпари всеки път преди да добавите още. Когато ориза е готов прибавете пармезана, подправете при необходимост и разбъркайте.
Още по темата
Нарежете филето на кубчета и го запържете в дълбок тиган. Добавете много ситно нарязаният лук и запържете. След това прибавете ориза и бъркайте.
Намалете котлона на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп