Бразилия е държава с много лица. Наравно с гостоприемството и топлите хора, авантюристите, посетили Южна Америка попадат и в света на вкусните ястия. Колкото цветен е карнавалът в Рио, толкова разнообразна и пъстра е и кухнята на този славен народ. Подбрахме ви няколко от най-добрите предложения, често създадени от необичайни комбинации.
Кекс без яйца
Необходими продукти:
6 ч.ч. брашно
сол
Начин на приготвяне: Разбиваме първо яйцата и захарта. Идва ред на млякото, както и на солта и брашното. Прибавят се постепенно, докато се получи гладка смес. Взимаме форма за кекс или кръгла тава и изливаме сместа. Печем на 180 градуса за 40 минути. Вадим от фурната и покриваме с кърпа. Разрязваме го и го вадим от формата, когато изстине напълно.
Кюфтенца с яйца
Необходими продукти:
2 филии хляб
100 мл прясно мляко
1,5 кг кайма
магданоз
Начин на приготвяне: Сварявамеи и обелваме яйцата. След това потапяме хляба в млякото и го намачкваме добре. Прибавяме го към каймата. Поръсваме с подправките. Омесваме добре. Увиваме всяко яйце в плътен пласт кайма. Пържим на тиган, в сгорещена мазнина, до златисто.
Хляб
Необходими продукти:
30 г мая
маргарин
За глазурата:
кокосови стърготини
Начин на приготвяне: Размиваме маята в затопленото мляко. След това прибавяме вътре лимоновата кора, захарта и брашното. Поръсваме с щипка сол. Чукваме яйцата и добавяме маргарин. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса. След това оформяме от него топки. Взимаме дълбока тава, намазваме дъното с маргарин и подреждаме топките. Отново ги оставяме да втасат. Когато са станали двойно по-големи, намазваме горната им част с яйце. Поръсваме отгоре кокосови стърготини. Правим заливка или глазура от ванилията, захарта и останалите две яйца. Заливаме хлебчетата с нея. Печем за 25 минути при 190 градуса. Когато станат готови, ги вадим от фурната и когато са още горещи ги поръсваме с пудра захар.
Крем „Рио“
Необходими продукти:
2 плода авокадо
сок от лайм
кора от лайм
1 банан
ядки по избор
плодове по избор
Начин на приготвяне: Авокадото се почиства добре от кората и костилката и се нарязва на дребно без да се прави на пюре. Към него се добавят останалите продукти, без банана. Смилат се. Тогава се добавя банана, за да сгъсти сместа. Разделяме в чашки за сервиране. Гарнираме с плодове или ядки по желание
Салата
Необходими продукти:
Начин на приготвяне: Слагаме в малка тенджерка да се варят виното и меда. Когато сместа намали обема си на половина, добавяме канелата и плодовия сироп. Оставяме да изстине добре. Портокалите се обелват и разделят на парченца. Заливат се със сместа, а отгоре се поръсват с наровите зърна.