Боровинкова торта с бисквитен блат

Боровинкова торта с бисквитен блат Лакомник
Боровинкова торта с бисквитен блат
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За основата:

½ ч.ч. топло мляко

200 г захарни  бисквити

100 г масло

За крема:

500 г извара

500 г заквасена сметана

400 г захар

200 г боровинки

200 мл сметана за разбиване

2 с.л. желатин

Начин на приготвянe

Натрошете бисквитите на трохи и ги смесете с разтопеното масло и ½ ч.ч. топло мляко. Разбъркайте добре до еднородна смес и поставете във форма за печете с диаметър 22 см. Оставете сместа в хладилник за стегне.

През това време направете крема като разбиете изварата, захарта и сметаната до еднородна смес. Пасирайте боровинките на пюре. Разделете сместа с изварата на 2 части, като едната трябва да е по-малка от другата. В по-малката прибавете пюрето от боровинки и разбъркайте. Разтворете желатина в малко количество вода. Загрейте малко масло в тенджера и прибавете желатина, като бъркате докато напълно се разтвори. Разделете желатиновата смес на две и прибавете към двете части крем.

Извадете тестото от хладилника и започнете да слагате от кремовете върху него, като редувате един път едната смес, след това другата смес, трябва да се получи като зебра, червено и бяло. Поставете тортата в хладилник да стегне добре и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Торта „Гараш”
Блатовете се приготвят, като се разбъркват всички продукти внимателно. Не се разбива с миксер! Изпичат се два блата. Кремът се приготвя, като се разбиват с миксер...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц