Богато руло с телешко

Специалитет за гостите или за почивните дни


Приготвяне
2 1/2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Спанакът се нарязва и се задушава с малко вода и сол. Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата. Прибавят се яйцето, сол, черен пипер и се разбърква със задушения спанак. Филето се разрязва по дължина и се начуква, за да стане на по-голям лист. Половината от плънката се изсипва върху месото, подреждат се твърдо сварените яйца и се покриват с останалата половина от плънката. Филето се завива внимателно на руло, зашива се отвсякъде и се запържва от всички страни в смес от масло и олио. Налива се половината от бульона и се задушава на слаб огън. Прехвърля се в тавичка и ако е необходимо, се долива от бульона. Пече се около час и половина.
Още по темата

Пиперът се счуква и се разбърква с мащерката. Добавя се сол на вкус. Бонфилето се увива с конец (памучен), намазва се обилно с горчицата, след което се поръсва със...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп