Телешко руло със спанак
Приготвяне
2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Средата от хляба се накисва в млякото, изцежда се и се смесва с нарязаните на дребно мариновани гъби и 150 г спанак. Поръсва се с черен пипер и получената плънка се разстила върху начуканото правоъгълно парче месо. В средата върху плънката се подреждат едно след друго сварените и обелени яйца. Месото се навива на руло, загъва се с филийки сланина и се завързва с конец. Рулото се задушава с маслото и малко вода за около 30 мин. Прехвърля се в тавичка и се запича от всички страни. Останалият спанак се попарва с вряла, подсолена вода, отцежда се, нарязва се на едро, поръсва се с черен пипер и се слага около рулото в сока от печенето.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп