Телешко руло с мащерка и горчица

Телешко руло с мащерка и горчица Лакомник
Телешко руло с мащерка и горчица
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г телешко бонфиле

1 пакетче черен пипер на зърна

1 с.л. сушена мащерка

2 с.л. дижонска горчица

сол

Начин на приготвянe

Пиперът се счуква и се разбърква с мащерката. Добавя се сол на вкус. Бонфилето се увива с конец (памучен), намазва се обилно с горчицата, след което се поръсва със сместа от пипер, мащерка и сол. Загрява се олио в тиган и филето се запържва от всички страни до златисто. Прехвърля се в съд за печене и се слага за 7–10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Така ястието остава алангле и много сочно. За тези, които предпочитат по-изпечени меса, филето трябва да се пече по-дълго, но в никакъв случай повече от 15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц