Боб по гръцки
Апетитна идея за постно или вегетарианско ястие
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бобът се измива и се накисва с подсолена вода за 8-10 часа. След това водата от накисването се изхвърля и се слага да ври в 1.5 л вода, заедно с дафиновите листа. Лукът, доматите, морковите и ментовите листа се нарязват на ситно. След като бобът е врял около 1 час, се добавят зехтинът, морковите, лукът и доматите и се оставя да ври бавно още 2 часа. Половин час преди края на варенето се добавят листата мента, черният пипер, солта и нарязаният на ситно магданоз.
Още по темата
Зеленчуците се почистват и измиват. Картофите и лукът се режат на четири. Шушулките зелен боб и кореноплодните се режат на две или три. В тенджера се слагат всички...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп