Агнешко задушено с лук и спанак
Приготвяне
2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи корички. Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се угася с водата (виното). Намаля се огънят и се захлупва добре. Задушава се 1 час. След около 40 минути се нарязват зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди да е готово месото, спанака 5 минути след него. Сметаната се посолява и евентуално й се слага счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.
Още по темата
Сварете боба в подсолена вода и оставете да се вари до полуготовност. Пригответе маринатата, като смесите необходимите продукти и мариновайте месото за няколко часа....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп