Ябълков пай

Ябълков пай Лакомник
Ябълков пай
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Елка Овчарова, Варна
Лакомник Необходими продукти

За карамела:

1 ч.ч. захар
вода
За плънката:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. скучани орехи
5-6 ябълки
10 г бакпулвер
2 ванилии

Начин на приготвянe

Карамелизирайте захарта и водата, изсипете сместа в тава. Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с орехите. Изсипете сместа върху карамела. В купа разбийте яйцата и захарта на пяна. Прибавете брашното размесено с бакпулвер и ванилията. Тази смес изсипете върху ябълките. Сладкишът се пече в умерена фурна на 180 градуса. След като е готов, се обръща, като че карамелът да остане отгоре. Става страхотен!

Да Ви е сладко!

Още по темата
Още по темата
Пай с ябълки, сини сливи и овесени ядки
Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме нарязаното на парчета масло и разбитото яйце със захарта. Замесваме тесто, като постепенно добавяме и прясното мляко....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц