Пресяваме брашното с бакпулвера. Прибавяме нарязаното на парчета масло и разбитото яйце със захарта. Замесваме тесто, като постепенно добавяме и прясното мляко. Завиваме тестото във фолио и го оставяме в хладилник поне за час. Разполовяваме сливите на 2 и махаме костилките им. Обелваме и рендосваме ябълките и към тях добавяме нишестето, захарта и канелата. Разбъркваме добре. След това разточваме от студеното тесто кора с диаметър, по-голям от този на тавичката за пай, така че да се образува ръбче. Слагаме я на дъното на силиконовата тавичка. Отгоре поръсваме овесените ядки. Изсипваме плънката и я заглаждаме равномерно. Върху ябълковата плънка подреждаме сините сливи с разреза нагоре и ги поръсваме със захар. Разпределяме и маслото на малки бучици. Първоначално печем пая 20 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна, след това намаляваме градусите на 180 и допичаме още 25-30 минути.