Ябълков пай
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Направете кладенче в брашното и сложете в него леко разтопеното масло и сол, прибавете водата и замесете. Разделете на две части, покрийте ги с кърпа и оставете да престои 30 минути в хладилник. Почистете ябълките и ги нарежете на тънки ивици. Сложете ги в купа заедно с лимоновия сок захарта, канелата, ванилията и брашното.
Намаслете дълбока форма за печене с диаметър 24-25 см. Разстелете на дъното едната част от тестото във формата на кръг, върху него поставете пълнежа с ябълките, поръсете с няколко парчета масло и покрийте с втората част от тестото. Намажете с прясното мляко, поръсете със сол и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час, а след това за 10 минути на 200 градуса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп