Сьомга с карфиол на фурна

Сьомга с карфиол на фурна Лакомник

Пригответе си бързо и здравословно ястие без много усилия

Сьомга с карфиол на фурна
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от сьомга

1 глава карфиол

1 лимон

2 с.л. растително масло

естрагон

мащерка

розмарин

бял пипер

сол

Начин на приготвянe

Сьомгата се посолява, поръсва се с подправките, напръсква се с лимонов сок и се намазва с 1 с.л. олио или зехтин. Карфиолът се почиства и се разделя на розички. Пуска се в кипяща вода и се оставя на слаб огън, за около 20 минути. Отцежда се от течността.  Върху алуминиево фолио се подрежда карфиолът. Поръсва се с малко мазнина. Отгоре се слага филе риба. Краищата на фолиото се вдигат, събират се и се усуква добре, за да не излиза парата при печенето. 

Фурната се загрява на 250С градуса. Рибата се пече 25-30 минути. След това, фолиото се разтваря и се оставя рибата да се запече за още 5 минути. 

Още по темата
Още по темата
Сьомга с пушено сирене
Филетата се срязват през средата на 2. Поръсват се и от двете страни със сол. В купичка се разбива сокът от лимона заедно с 1 с.л. мед. С получения сос се поливат...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц