Свинско фрикасе

Свинско фрикасе Лакомник

Неустоимо ястие за обяд или вечеря

Свинско фрикасе
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско филе
1 супена лъжица мас
1 супена лъжица брашно
1 чаша червено вино
2 супени лъжици сметана
сол, черен пипер;
за маринатата:
1 чаша сухо бяло вино
1 глава лук
мащерка
1 дафинов лист

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парчета и се маринова във виното, смесено с нарязания лук, мащерката и дафиновия лист. Изважда се, отцежда се и се изпържва в мазнината. Наръсва се с брашното, сол и черен пипер и се залива с червеното вино и половината от маринатата. Ястието се захлупва и се вари на слаб огън 2 ч. Снема се от огъня и сосът се смесва със сметаната.

 

Още по темата
Още по темата
Пиле фрикасе
Сваряваме пилешкото месо с подправките, след което го нарязваме на парчета. В тенджера сипваме олиото и постепенно добавяме брашното към него. Докато запържваме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц