Свинска плешка със зеленчуци на скара

Свинска плешка със зеленчуци на скара Лакомник

Невероятна комбинация от сочни пържоли и зеленчуци

Свинска плешка със зеленчуци на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600- 700г свинска плешка

1 бира

1 ч.л. сол

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. мед

За грилованите зеленчуци:

1 патладжан

2- 3 моркова

1 тиквичка

2- 3 чушки

1 глава лук

2 ч.л. сол

1/2 ч.ч.олио

Начин на приготвянe

Месото се реже на медальончета. Слага се в гювеч. Бирата се разбива заедно с меда. С маринатата се полива месото. Оставя се за няколко часа в хладилник. Зеленчуците се почистват и измиват. Патладжанът се реже на филии. Поръсва се със сол. Оставя се да си пусне черната вода. След това се измива обилно на течаща вода. Филиите патладжан се подсушават. Чушките се режат на парчета, а лукът- на кръгове. Тиквичката и морковите се режат на филии. Всички зеленчуци се поръсват със сол и се мажат с олио. Запичат се от дверте страни на тиган със скара. Готовите зеленчуците се слагат в купа с капак. Похлупват се за да се запазят сочни. Месото се овкусява със сол и риган и се запичат също на грил тигана от двете страни. Поднася се месо, полято със сос и гарнирано с печени зеленчуци на скара.

 

Още по темата
Още по темата
Свински пържоли с тиква
Разбите в кухненски робот зехтинът, чесънът, мащерката, риганът и розмарина, докато се получи пюре. С тази смес се намазва месото, поръсва се със сол и черен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц