Пилешки дреболии по селски

Пилешки дреболии по селски Лакомник

Апетитен обяд, от който всички ще си оближат пръстите

Пилешки дреболии по селски
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г пилешки дробчета

300 г пилешки сърца

300 г кромид лук

3-4 големи домата

2 скилидки чесън

сол
черен пипер
захар
копър
магданоз
2-3 с. л. олио

Начин на приготвянe

Олиото се сгорещява в голям тиган. Почистените, измити и подсушени дреболии се изпържват на силен огън за 1-2 минути. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. Добавят се пресованите скилидки чесън и нарязаният лук. Ястието се готви на среден огън като се разбърква. След като лукът придобие златист цвят се добавят настъргани на едро ренде доматите. Всичко се задушава, докато течността се изпари на 2/3. Ако е необходимо се поръсва със захар и сол. Поръсва се със ситно нарязаните подправки и се готви още 5 минути. 

Още по темата
Още по темата
Задушени пилешки дреболии
Нарязаният зелен лук се задушава в олиото. Когато поомекне, към него се прибавят нарязаните пилешки дреболии и брашното. Добавят се настърганите на ренде домати,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц