Пилаф от булгур на Милица Гладнишка

Пилаф от булгур на Милица Гладнишка Лакомник
Пилаф от булгур на Милица Гладнишка
Автор:Лакомник

Милица Гладнишка се храни с много салата, риба, морски деликатеси. Приготвя си сама и всякакви здравословни постни ястия. Заради режима си Гладнишка е станала истински експерт в кухнята. Признава, че й е много по-вкусно сама да си приготви вечерята, отколкото да я купи готова от магазина.

Необходими продукти:

1 ч. ч. булгур

2 с. л. зехтин

1 скилидка чесън

300 мл зеленчуков бульон

2 домата

сушени домати

2 магданоз

за заливката:

1 с. л. лимонов сок

1 ч. л. мед

2 с. л. зехтин

 сол и пипер на вкус

 Начин на приготвяне:

В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя булгурът. Бърка се на умерен огън 3-4 мин., докато замирише на печени ядки. Залива се с горещия бульон и след като заври, огънят се изключва и съдът се оставя покрит за 10 мин., докато течността се абсорбира. Разбърква се с вилица и се добавят двата вида домати и магданозът. В купа се разбъркват съставките за заливката и се подправят със сол и пипер на вкус. Булгурът се залива и се сервира топъл.

Още по темата
Още по темата
Телешко карпачо на Николета Лозанова
Плеймейтката Николета Лозанова определено не изглежда като типичната домакиня. За голяма изненада на мнозина обаче хубавицата се справя перфектно в кухнята. За Бъдни...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц