Козуначета с горски плодове

Козуначета с горски плодове Лакомник
Козуначета с горски плодове
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 мл мляко

55 г масло

2 х 7 г мая

455 г брашно, плюс допълнително за поръсване

1 ч.л. морска сол

1 ч.л. смесена подправка

1 ч.л. канела

1/2 цяло индийско орехче

55 г пудра захар

2 бр. джинджифил

1 яйце

2 с.л. брашно

55 г стафиди

30 г сушени боровинки

2 с.л. ядки, на люспи

мед за да глазура

Начин на приготвянe

Добавете млякото и 50 мл вода в малка тенджера и поставете на слаб огън за няколко минути, или докато леко затопли - би трябвало да можете да натопите пръста си в нея, без ви гори. Разтопете маслото в отделен тиган и го отстранете. Сипете млякото в средно голяма купа и разбъркайте добре с маята, като оставите да престои.

Пресейте брашното в голяма купа, прибавете солта, подправките, настърганото индийско орехче, настъргания джинджифил и захарта. Направете кладенче в средата, сипете разтопеното масло и млякото. В отделна купа разбийте яйцето и го добавете към останалите продукти. С помощта на вилица, разбъркайте добре, докато получите грубо тесто, след това го прехвърлете върху поръсения с брашно плот и месете около 10 минути или докато тестото омекне и стане еластично.

Върнете тестото в поръсена с брашно купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло за около час, или докато удвои размера си.

Извадете отново тестото върху плота с брашно и започнете отново да месите. Добавете плодовете и ядките и замесете добре. Загрейте фурната на 190 градуса. Разделете тестото на 12 равни части и ги оформете на топки. Сложете ги в намаслена и набрашнена тава, покрийте с кърпа и оставете да втасат за 30 минути, или докато удвоят размера си.

Междувременно, смесете 2 с.л. брашното и 2 с.л. вода в малка купа и разбъркайте до гъста паста. Леко потупайте козуначетата и от полученото малко тесто направете кръстове отгоре. Изпечете ги в загрятата фурна за 15-20 минути или до златисто кафяво. Извадете и намажете с малко мед.

 

Още по темата
Още по темата
Козунак със сладко и смокини
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Разбийте до побеляване яйцата със захарта. В брашното направете кладенче и сипете вътре разтворената в малко от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц