Кичка Бодурова е майсторка на българските гозби

Кичка Бодурова е майсторка на българските гозби Лакомник

Певицата си приготвя сама здравословен хляб

Кичка Бодурова е майсторка на българските гозби
Автор:Лакомник

Кичка Бодурова признава, че не е от най-примерните домакини и причината не е липсата на желание, а фактът, че не й се е налагало да се върти около печката. Преди да роди дъщеря си Кристи, тя почти не се застоявала у дома, пътувала и се хранела навън и съвсем не умеела да готви.

„Започнах да проявявам интерес към кулинарията едва след като родих и така или иначе се наложи да си стоя вкъщи. Направих го и защото в Америка ми липсваше българската кухня и единственият начин да ям сармички например, беше да си ги направя сама”, разказва певицата. Затова и умее да приготвя предимно специалитети от родната кулинария, с които не само потиска носталгията си, но и изненадва и американските си приятели.

„Вкъщи се готви само това, което не може да се намери навън - тоест манджичките - телешко с грах, със зелен боб, мусака, знам, че правя прекрасни сарми. Винаги моите близки ме заливат с комплименти за тях”, казва Бодурова и си признава, че се храни предимно навън, а за готвене отделя най-много по една вечер в седмицата.

В собственото си меню от няколко години менюто се свежда предимно до салати. „Не съм маниачка на диетите, но трябва да се спазват ограничения – заради здравето. Иначе много обичам и суши и ям поне два пъти в седмицата”, казва Кичка. От години певицата не е вкусвала и бял хляб и си приготвя сама - с ръжено брашно и семена. Ето и рецептата за него.

 

Домашен ръжен хляб

 

Продукти

150 мл кисело мляко

150 мл вода

4 с.л. сусамово олио

1 к.л. захар

1 ½ к.л. сол

1 ½ ч.ч. ръжено брашно

3 ч.ч. бадемово или друго безглутеново брашно

1 ½ к.л. мая

2с.л. ленено семе

1с.л. белено слънчогледово семе

кимион и маково семе за поръсване

Приготвяне

Смесват се продуктите без семената и се оставя да втаса на топло. След това се слагат семената и се меси. Пече се в загрята умерена фурна около половин час и после за завива за малко с кърпа. Ако имате пашина за хляб обаче е най-добре да го направите в нея, както правя аз.

Още по темата
Още по темата
Владо Пенев готви по китайски
Владимир Пенев има дългогодишна биография не само в киното и телевизията, но и като опитен кулинар край печката. Инспектор Попов от „Под прикритие” е и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц