Добруджанска яхния

Добруджанска яхния Лакомник

Апетитно предложение от българската кухня

Добруджанска яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

7-8 чушки

2-3 моркова

1 глава целина

3-4 глави лук

1 к.ч. ориз

4-5 домата

1-2 люти чушки

сол

олио

магданоз

черен пипер

Начин на приготвянe

В мазнината се запържват лукът, нарязаните на кубчета моркови и целина. Налива се малко вода и се оставят да се задушават, докато останат на мазнина. Прибавят се нарязаните чушки, домати и ориз. Разрежда се с вода и се слагат лютите чушки, черен пипер и магданоз. Изсипва се в тава и се пече в умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Яхния от сърца
Сърцата се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се нарязват на филийки. Нарязаният лук се запържва в олиото до омекване. Прибавят се брашното, червения пипер,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц