Гювеч с чушки и домати

Гювеч с чушки и домати Лакомник

Вкусно, икономично и ароматно предложение

Гювеч с чушки и домати
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
зехтин
2 глави лук
4 големи червени чушки
3-4 скилидки чесън
щипка кимион
щипка червен пипер
500-600 г домати
щипка захар
сол и черен пипер
200 г козе сирене
кориандър

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180°C. Задушете лука и чушките до омекване. Добавете счукания чесън, кимиона и червения пипер. Добавете настърганите домати, щипка захар и подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри докато се сгъсти. Прехвърлете в тава. Направете кладенчета, така че да се задържат яйцата. Чукнете яйцата в кладенчетата, натрошете козето сирене и печете за около 10-15 минути, Поръсете с кориандър.

 

 

Още по темата
Още по темата
Селски гювеч
Картофите се обелват и нарязват. Поставят се в тава. В дълбок тиган в олио се задушава ситно нарязаният лук, а щом омекне, към него се прибавят нарязаните чушки,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц