Хрупкав шаран със зеленчуци по азиатски

Хрупкав шаран със зеленчуци по азиатски Лакомник
Хрупкав шаран със зеленчуци по азиатски
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 почистен шаран

3 стръка нарязан на ситно зелен лук

1 см. джинджифил, наситнен

2 супени лъжици вино за готвене

2 супени лъжици соев сос

1 чаена лъжичка млян черен пипер

1 наситнена люта чушка

1 чаена лъжичка лют пипер (по желание)

За зеленчуците:

1/2 средно голяма глава лук

5 скилидки чесън

1 суха чушка

5 супени лъжици вода

5 супени лъжици доматен сос или кетчуп

3 супени лъжици захар

2 супени лъжици вино

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици царевично нишесте

2 супени лъжици ситно нарязан магданоз

2 ситно нарязан зелен лук или див лук

2-3 чаши фъстъчено или растително масло

брашно за поръсване

Начин на приготвянe

Мариновайте рибата с описаните съставки за най-малко 30 минути или най-добре 3 часа. Когато сте готови да се готви рибата, я извадете от хладилника, за да се стопли на стайна температура.

Нарежете зеленчуците на пръчици или кръгчета.

Налейте олиото в голям и много дълбок тиган или китайски уок и загрейте на силен огън. Направете сос като смесите доматения сок със захарта, виното, соевия сос и нишестето и разбъркайте до получаване на гладка смес.

Включете на 150 градуса фурната.

Когато олиото е силно загрято, изпържете в него рибата от всички страни, като първо я извадите от марината и я оваляте в брашно. Местете от главата към перката, ако излиза извън тигана. Нужно е да я пържите по около 5 минути от всяка страна, за да е готова, но по-големите риби се нуждаят от повече време. Когато рибата е готова, я сложете в тавичка и преместете във фурната, за да остане топла.

Оставете в тигана около четвърт чаша от мазнината и в нея изпържете зеленчуците, като добавите и сместа с доматения сос.

Сервирайте рибата сос соса.

Още по темата
Още по темата
Полски коледен шаран
Магданозът, морковите и целината се нарязват на дълги и тънки ивички. Лукът се нарязва на кръгчета и се слага да се вари с корените в 750 мл гореща вода и бирата. В...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц