Хляб с овесени ядки

Хляб с овесени ядки Лакомник

Здравословна и вкусна идея за цялото семейство

Хляб с овесени ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брашно

200 г вода

1/2 ч.л. суха мая

1/2 с.л. овесени ядки

40 г тиквени семки

1 с.л. мащерка

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлата вода, прибавете пресятото брашно, добавете сол и замесете гладко тесто. Намаслете съд, сложете в него тестото, покрийте с кърпа и оставете на топло място да втаса добре.

Сложете тестото върху набрашнения плот и леко го притиснете. Поръсете с овесените ядки, намаслете си ръцете и отново го размесете, като го разточите на голям кръг.

Поръсете разточеното тесто с тиквените семки, отново си намаслете ръцете и замесете тестото, отново го разточете.

Поръсете с мащерка и повторете замесването с намаслени ръце за около 5 минути и придайте форма на салам.

В тава сложете хартия за печене, върху нея тестото, намажете с олио или масло, покрийте с кърпа и оставете да втаса отново. Загрейте фурната до 180 градуса и запечете хляба до готовност.

Още по темата
Още по темата
Хляб с моркови
Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц