Сьомга с гъбен сос

Сьомга с гъбен сос Лакомник

Вкусно предложение само за 40 минути

Сьомга с гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 сьомга филета
1 лимон
1 връзка копър
1 бучка масло
500 г пресни гъби
вода
150 мл бяло вино
4-5 с.л. течна сметана
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. брашно


Начин на приготвянe

Филетата се овкусяват се сол и черен пипер. Слага се във фолио заедно с лимона и няколко стръкчета копър и се пече на скара или във фурна. През това време задушете гъбите в маслото. Добавете им виното, малко водичка и брашното. Бъркайте докато сосът се сгъсти. След това го махнете от котлона, оставете да се охлади за 5-6 минути и постепенно добавете сметаната и копъра. Когато рибата е готова се сервира в чиния и се залива със сос.

Още по темата
Още по темата
Рибено филе с гъбен сос
Поръсете филето със стрит девесил и лимонов сок и запържете в зехтин Нарежете гъбите на филийки. Задушете ги с олиото докато омекнат. Прибавете жълтъците, разбити с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц