Сиропиран орехов кекс

Сиропиран орехов кекс Лакомник

Чудесен сладкиш, лесен и много ароматен

Сиропиран орехов кекс
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

2 ч.ч. смлени орехи

1 и 1/2 ч.ч. смлян сухар

1 и 1/2 ч.л. канела на прах

2 ч.л. бакпулвер

За сиропа:

2 ч.ч. захар

сока от 1/2 лимон

1/4 ч.ч. коняк

Начин на приготвянe

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват докато станат на стегната пяна. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи гладка смес и се разтопи захарта. Добавят се и канелата и смлените сухари които са объркани предварително с бакпулвера. Спира се разбиването с миксера и се добавят смлените орехи и се разбъркват хубаво със шпатула и полека лека се добавят разбитите белтъци и се разбърква бавно докато белтъците попият. Сместа се изсипва в намазнена и наръсена с галета тава. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 40 минути.

Сиропа се приготвя като захарта и лимоновия сок се сваряват заедно с 2 ч.ч. вода за 5 минути, а коняка се добавя след като се свали сиропа от огъня. Сладкиша се нарязва и се сиропира обилно. Поръсва се със смлени орехи, пудра захар или поднесете със сладкарска сметана.

Още по темата
Още по темата
Орехов чийзкейк
Въс форма за сладкиши се изсипват обикновените бисквити, орехите и овесените ядки, които преди това се смилат с блендер. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. С...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц