
Изкусителен десерт, с който ще смаете и гостите




Въс форма за сладкиши се изсипват обикновените бисквити, орехите и овесените ядки, които преди това се смилат с блендер. Разтопява се маслото и се смесва с млякото. С течността се разбъркват бисквитите, орехите и овесените ядки, а после се натискат добре на дъното на формата, докато се образува плосък блат. За плънката първо се оставя желатинът да набъбне за 5 минути във вода, а после се разтопява на водня баня без да завира. Оставя се да изстива. През това време във висока купа се разбиват с миксер на ниска степен сиренето крема, заквасената сметана, прясното мляко и захарта. Накрая се добавя желатинът и леко се бърка с лъжица. Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Тортата се прибира в хладилник за няколко часа. Най-добре е да престои едно денонощие. Преди да се сервира се украсява с натрошени орехи.

