Орехова пита с ябълки и канела
Сочен и ефектен сладкиш за делник и празник
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Към настърганите ябълки се добавят водата, брашно, грис орехи и останалите продукти. Всичко се бърка за да стане хомогена смес. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за сладкиши. Изпича се на умерена температура около 40-50 минути. След като изстине се приготвя сиропа на котлона да се сгъсти малко. Изстиналата пита се нарязва на парчета и се залива с топлия сироп.
Още по темата
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавя захарта. Леко размекнатото масло се смесва с орехите и борочинките и се прибавят белтъците. Разбърква се добре и с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп