Пица със салам

Пица със салам Лакомник

Вкусен и икономичен обяд

Пица със салам
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

180 мл топла вода

1/2 ч.л. сол

60 мл зехтин

300 г брашно

1 1/2 ч.л. суха мая

100 г салам на вкус

30 г запържен бекон

100 г моцарела

100 г мариновани гъби

50 г маслини

100 мл доматен сос

босилек на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята в топлата вода, добавете брашното, сол, добавете зехтина и замесете тесто. Оформете го на топче, завийте и оставете за 30-40 минути. Пригответе плънката. Нарежете салама, гъбите на тънки филии, бекона и маслините на ситно. Настържете моцарелата. Загрейте фурната до 260 градуса. Разточете тестото в намаслена тава, намажете с доматен сос, поръсете с моцалета, наредете салама, бекон, гъбите, маслините и запечете за 15-20 минути. Преди сервиране поръсете с босилек.

* Може да замените моцарелата с бяло сирене.

Още по темата
Още по темата
Пица с аспержи и маслини
Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно. Месете 10...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц