Пилешки кюфтета с нахут и сос от репички

Пилешки кюфтета с нахут и сос от репички Лакомник
Пилешки кюфтета с нахут и сос от репички
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

брашно за паниране

кората на 1 лимон

2 скилидки чесън

1 глава лук

250 г нахут от консерва

олио за пържене

1/2 ч.л. червен пипер

500 г пилешко месо

сол на вкус

За соса:

2 с.л. зехтин

2-3 стръка магданоз

2-3 стръка копър

1 връзка репички

5 скилидки чесън

1 люта чушка (по избор)

500 г кисело мляко

Начин на приготвянe

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете. Нарежете месото, прибавете нахута, запържените чесън и лук и пасирайте добре. Подправете на вкус и добавете ситно настърганата лимонена кора и отново пасирайте. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги запържете до готовност. Пригответе соса от необходимите продукти, нарязани на ситно, разбъркайте и сервирайте отделно с кюфтетата.

Още по темата
Още по темата
Пилешки гърди в сос от гъби
Загрейте зехтина, подправете пилето със сол и черен пипер, и го запържете от двете страни до пълна готовност. Преместете в съд и покрийте с капак, като държите месото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц