Печена пъстърва с млечен сос

Печена пъстърва с млечен сос Лакомник

Изкушаващо ястие за вечеря

Печена пъстърва с млечен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600-700 г филе от пъстърва

3 яйца

1 к.ч. брашно

2 с.л. горчица

1 ч.ч. прясно мляко

5 с.л. масло

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Филето се нарязва на парчета, намазват се с горчица, слагат се в тавичка и се заливат с разтопеното масло. Пече се при 200 градуса за 30 минути. Към разбитите яйца се прибавя брашното, прясното мляко, сол и черен пипер. Рибата се залива с тази смес и се пече само отгоре 10 минути.

 

Още по темата
Още по темата
Пикантна пъстърва
В олио и малко вода се задушават нарязаните зеленчуци със солта, черния и червен пипер и канелата, като накрая се добавят орехите, маслините, обелените домати, ситно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц