Леща със спанак и мащерка

Леща със спанак и мащерка Лакомник

Лесно и вкусно вегетарианско ястие

Леща със спанак и мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. леща

400 г спанак

1 глава лук

2 моркова

3 скилидки чесън

2 с.л. олио

сол

мащерка

черен пипер

Начин на приготвянe

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът се настъргва на ситното ренде. Прибавя се лещата, налива се вода, слага се олио, посолява се и се вари. Щом лещата омекне, се прибавят спаначените листа, без да се режат. Ястието ври, докато спанакът си промени цвета. Ястието се овкусява с посочените подправки 10 минути преди да стане готово. Поднася се топло.

Това ястие може да бъде основно, но също така би могло да играе и ролята на гарнитура към пържена, печена или задушена риба.

 

Още по темата
Още по темата
Свинско с леща
Лещата се накисва от предата вечер в подсолена вода. Свинското се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Налива се вода колкото да покрие месенцата. Похлупва се. Месото...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц