Козунак със стафиди и ванилия

Козунак със стафиди и ванилия Лакомник
Козунак със стафиди и ванилия
Време за приготвяне
Приготвяне
6 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно (пресято)

1 и 1/2 ч.ч. (230 мл чаша) мляко

6 яйца на стайна температура

300 г масло (разтопено и охладено)

2 ч.ч. захар

1 щипка сол

70 г прясна мая

200 г стафиди

ванилия на вкус

Начин на приготвянe

Маята се разтваря в малко топло мляко и се оставя за 5 минути. Вземете 700-800 от брашното пресейте го и добавете към млякото. Маслото трябва да е топло, но не и горещо и го добавете към останалите продукти. Добавяйте останалото брашно докато замесвате продуктите, трябва да се получи като гъста сметана. Сипете тестото във формата за печене предварително намаслена и набрашнена и оставете да втаса поне 5 часа. Загрейте фурната на 190-200 градуса. Печете за около 30 минути или до златисто кафеникаво.

Още по темата
Още по темата
Козунак със сладко и смокини
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Разбийте до побеляване яйцата със захарта. В брашното направете кладенче и сипете вътре разтворената в малко от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц