Боровинкова торта с извара

Боровинкова торта с извара Лакомник

Изкусителен и лесен десерт за следобеда

Боровинкова торта с извара
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 готови блата

За крема:

500 г безсолна извара

200 г пудра захар

200 г боровинки

20 г желатин (разтворен и разтопен с 1/3 ч.ч. вода)

200 г разбита до втвърдяване сметана

 

Начин на приготвянe

Приготвя се крема, като се объркват всички продукти. С получения крем се намазва единият блат, покрива се с другия и се намазва с останалия крем. Тортата се декорира с боровинки или конфитюр от боровинки и се оставя за 3-4 часа в хладилника.

Още по темата
Още по темата
Шведска ябълкова торта
Ябълките се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на тънки филийки. Кипва се малко вода с 1 с.л. захар. В получения сироп за няколко минути се задушават...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц