
Икономична рецепта за следобеден десерт




Взимаме една правоъгълна тавичка и на дъното една до друга подреждаме кафявите бисквити(1 ред). Празните места ги попълваме като чупим бисквитката на две. Върху бисквитите слагаме нарязаните на ситно банани и ги поливаме с тънка струйка мед. Сваряваме млякото и в него слагаме разтопеното масло и захарта. След като се разтопи захарта прибавяме и жълтъците, които предварително сме разбили с брашното и водата. Кремчето се вари като не спираме да бъркаме, за да не стане на буци. Добавяме и ванилията. Заливаме 1 слой бисквити с част от готовия крем и отгоре пак бисквити, банани и малко мед. И пак крем. Бисквитите се редят в тавичката на 3 пласта, като завършваме с крема, който гладко разстиламе. Оставяме тортата в хладилника за 2-3 часа и след това е готова за консумация. Декорираме по желание.

