Бърза торта с крем маскарпоне
Леко изкушение, подходящо и за най-малките
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Водата се налива в джезве. Добавя се 1 с.л. захар, 1 с.л. ром и настъргана кора лимон. Вари се сироп до пълно разтваряне на захарта. След това се оттегля. Заквасената сметана се смесва с маскарпонето. Добавя се 1 к.ч. пудра захар. Кремът се разбива с миксер. Взема се тортена чиния или голям поднос. Слага се първия блат. Накапва се със сироп. Маже се с крем. Върху него слага втори блат. Сиропира се, маже се с крем. Завършва се с последния блат. Отгоре отстрани тортата се измазва с крем. Оставя се в хладилник да стегне. Поръсва се със шоколадови стърготини, а отстрани се облепва със смлени орехи.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп