Шведска ябълкова торта

Пригответе си сладко изкушение без много пари и усилия


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Ябълките се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на тънки филийки. Кипва се малко вода с 1 с.л. захар. В получения сироп за няколко минути се задушават ябълковите резани. Маслото и останалата захар се разбиват на пяна прибавят се жълтъците, обелените, смлени бадеми, брашното, настърганата лимонова кора и лимонов сок. Белтъците се разбиват на сняг с малко захар и се добавят към сместа. Ябълковите резани се подреждат на дъното на огнеупорна тава, намазана с масло форма; а върху тях се излива сместа. Сладкишът се пече около 45 минути на слаб огън. Сервира се като десерт. Залива се със студен ванилов сос.
Още по темата

Смесват се настърганите ябълки с натрошените бисквити, орехите. Добавя се маслото, кристалната захар, какаото и рома. Всичко това се омесва много добре, изсипва се в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп