Яхния със сини сливи
Изискано ястие с неповторим вкус
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Налива се 2 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Месото се кипва. Оставя се да поври половин час. Бутчетата се изваждат в чиния. Обезкостяват се. Бульонът се прецежда. Доматите се рендосват. Морковите се режат на колелца с къдраво ножче. Чушките се почистват, измиват и режат на ленти. В тенджера се налива прецеденият бульон, зеленчуците, чаша вино и доматен сок. Добавят се късчетата месо. Съдът се похлупва. Гозбата се готви на тих огън, половин час. После се отхлупва, за да се добавят сините сливи, сол, червен пипер и 2- 3 зърна бахар. Похлупва се и се оставя да къкри на тих огън още половин час. Пуешкото месо става крехко, а червеният сос придава пикантен вкус.
Още по темата
Омесете каймата като я сложите в купа и добавите черен пипер, галета, нарязан на ситно лук, чубрица и кимион на вкус. Разбъркайте всичко и оформете малки...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп