Японски сладкиш
Сочен десерт с орехи и сметана
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
За тестото разбийте яйцата със захарта хубаво, до кремообразна смес, добавете течните съставки, а накрая и сухите, разбивайки с миксер на най-слабата скорост. Тестото се излива в подходящ със, предварително намаслен и набрашнен, и и се пече в предварително загрята на 200С фурна. За крема, карамелизирайте захарта на ниска температура, след това изсипете вътре млякото. Когато карамелът хубаво се разтопи, излейте го върху тестото. Готовият сладкиш намажете с разбитата според указанията на опаковката сметана.
Още по темата
Приготвяне на блата:
Яйцата и захарта се разбиват добре на пяна. Прибавят се орехите и брашното разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер. Изсипва се в намазана с масло...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп