Яйчени гювечета

Яйчени гювечета Лакомник
Яйчени гювечета
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

2 скилидки чесън

400 г домати

1/2 ч.л. риган

няколко капки сос табаско

сол на вкус

черен пипер на вкус

100 г моцарела

4 яйца

Начин на приготвянe

Загрейте малко олио, прибавете нарязания на кубчета лук и пасирания чесън, запържете за около 3-4 минути. Прибавете нарязаните на кубчета домати и гответе на умерен огън за около 7 минути. Подправете с риган, сол, черен пипер и сос табаско. Намачкайте сиренето с малко доматен сос. Разделете лука и сиренето на в четири гювечета, чукнете във всяко по едно яйце и запечете за около 12-15 минути на умерена фурна. 

Още по темата
Още по темата
Стар фасул в гювечета
Необходими продукти: 300 г фасул 1/2 ч.ч. (100 мл) олио 3-4 глави лук 2-3 домата 1 ч.л. (5 г) червен пипер магданоз джоджен 5-6 люти чушлета Начин на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц